Baasem Okt. 2015

Den Haag Juni 2015BAASEM NOV. 2014IZLET V SLO MAJ 2014BAASEM 2013


Č U S T V A

Društvo "Slovenski zvon" iz Krefelda je organiziralo za konec tedna od 18. do 20. oktobra 2013 dvodnevno srečanje slovenskih družin v Baasemu v Eiflu. Predsednica društva Rozina Lovrenčič je za predavatelja povabila socialno pedagoginjo Valerijo Ilešič Toš in našega znanca Milana Černela, profesorja matematike in fizike, režiserja KUD Vitomarci.

Srečanja se je udeležilo 30 slovenskih rojakov iz dežele Severno Porenje - Vestfalije.

V petek zvečer smo se z obema predavateljima pogovorili, o čem bomo razpravljali. V soboto dopoldne sta za zanimljiv uvod  gosta iz Slovenije zaigrala zabaven skeč "Priprava na potovanje v Nemčijo." Na internetni oglas za potovanje v Nemčijo so se prijavili različni interesenti. Vse je zaigral Milan Černel. Na koncu se je Valerija odločila, da vzame na pot prijatelja Milana. Skeč sta zaključila s Pavčkovo pesmijo "Nekoga morač imeti rad."

Predavateljica Valerija in Milan sta napisala tri plakate, ki so razlagali čustva. Sledilo je razpravljanje o naših čustvih.

Popoldne smo se razdelili v dve skupini in po skupinah narisali naše izražanje čustev, kar smo v povzetku tudi razložili.

Zvečer je sledil družaben večer z različnimi igrami, druženjem in petjem. Za dobro voljo sta poskrnela harmonikaš Stane Krepek in njegova žena Ljubica. Manjkalo tudi ni zelo okusnih kulinaričnih slovenskih specialitet: potice, jabolčnega zavitka, pršuta, klobas, salam in vina iz Vitomarcev.

V nedeljo dopoldne smo naredili povzetek dvodnevnega razpravljanja na temo čustva in se poslovili od obeh gostov iz Slovenije.

Po kosilu smo se v sončnem jesenskem vremenu odpeljali našim domovom nasproti.

 

Dušan Čegovnik iz Essna

 

 slovenski zvon na Nizozemskem 2013


SLOVENSKI ZVON iz Krefelda na Nizozemskem

 

Slovenci, ki se družijo pod okriljem društva Slovenski zvon iz Krefelda, so se ob prazniku svetega rešnjega telesa in podaljšanem koncu tedna že tadicionalno odpravili na Nizozemsko v Kijkduin pri Scheveningnu. Bivanje v udobnih hišah, prijazno vreme in lepa pokrajina nudijo odlično možnost prijetnega druženja ob različnih aktivnostih. Tako so udeleženci lahko plavali v bazenu, kolesarili po bližnji in dalnji okolici, se sprehalali po obali in drugod, se odpravili na izlet z ladjo in oglede znamenitosti.  Predvsem pa so imeli čas in možnosti za pogovore, druženja ob hrani in vinu, pogosto pa je bilo slišati tudi slovenske pesmi. Udeleženci so bili nameščeni v treh hišah, vendar so večji del časa preživeli skupaj. Raziskali so tudi bližnjo okolico turističnega naselja. Čudovita peščena plaža je bila kot nalašč za sprehode in pogovore. Nekateri so se popoldan kopali v bazenu ali bili v sauni. Petek je bil dan za kolesarjenje. Ena skupina se je odpeljala v bližnji Scheveningen, druga pa je izlet podaljšala do mesta Den Haag. Nizozemska je res idealna za kolesarjenje. Pozno popoldne so si izmenjali vtise o tej pokraini. Prva skupina si je ogledala turistično naselje in njegove znamenitosti, druga pa se je podala peš po ulicah prelepega mesta Den Haag. Skupina se je v soboto odpravila na vožnjo z ladjo. Vkrcali so se v mestu Warmond in se odpeljali na enega od 33 otokov. Klub hladnemu in pretežno oblačnem vremenu so bili očarani nad pokrajino. Nižina, pa mlini na veter, na gosto posejane hiše, z izsuševanjem pridobljenega področja, ki leži nižje od morske gladine, obdelana zemlja, pašniki. Na otoku so si ogledali sirarno, ki pripravlja sir gavda na tradicionalen način. Sprehod na otoku se je zaključil z obiskom prijaznega domačega gostišča.

Prelepo nedeljsko jutro je udeležence nagovorilo, da so se takoj po zajtrku odpravili na peščeno plažo, kjer so sedeč v pesku lovili tople sončne žarke, se žogali, sprehajali, klepetali in uživali. Po skupnem kosilu so se pričeli odpravljati nazaj proti Nemčiji.

"Taka druženja nam pomenijo veliko, ker nam prinašajo košček Slovenije. Tako ostajamo povezani s svojo domovino",  je druženje slikovno opisala udeleženka Jana. Prepričani smo, da bi te misli delili prav vsi, ki so bili na Nizozemskem. Udeleženci so prepriččani, da se bodo prihodnje leto spet lahko odpravili na tak dopust. To je eden od številnih projektov društva Slovenski zvon Krefeld v letu 2013. Zahvala gre predsednici društva Rozini Lovrenčič, ki je ob pomoči svojih članov in članic organizirala to srečanje.
15. srečanje slovenskih pevskih zborov zahodne Evrope v Franciji leta 2012


21.04.2012 ob 06. uri smo se z avtobusom odpeljali v Freiming-Merlenbach/Francija, kjer je bilo evropsko srečanje SLO-pevskih zborov. Po koncertu se je nadaljevalo srečanje z večerjo, plesom, petjem in veselico. Na 2.dnevnem izletu smo si ogledali tudi lepote tega mesta, Metz-a in Saarbrückna.17.03.2012 Materinski dan z veselico v Neussu

Download
Materinski dan v Neussu.doc
Microsoft Word Dokument 24.5 KB

Baasem 2011

 

Učna delavnica »Koliko je ura v mojem življenju« in Martinovanje

 

Društvo »Slovenski zvon« iz Krefelda je organiziralo za konec tedna od 11. do 13.novembra dvodnevno srečanje slovenskih družin v Baasemu v Eiflu.  Predsednica društva Rozina Lovrenčič je za predavatelja povabila socialno pedagogonjo Valerijo Ilešič Toš in našega znanca Milana Černela,  profesorja matematike in fizike, amaterskega režiserja KUD Vitomarci.

Srečanja se je udeležilo 45 slovenskih rojakov iz dežele Severno Porenje – Vestfalija.

V petek zvečer smo  se z obema predavateljema pogovorili o čem bo potekala letošnja učna delavnica. V soboto dopoldne smo se na plenarnem zasedanju z žrebom porazdelili v tri skupine. Predavateljica Valerija je napisala na  tablo naslednja vprašanja: 1. Zakaj je prepozno ? 2. Zakaj je prehitro ?  3. Zakaj je ravno čas ?

Če se vrnem na prvo vprašanje. Prepozno je,da bi izboljšali odnos med nami in pokojnimi. Danes bi se v določenih situacijah do teh ljudi drugače obnašali.

 V njeni skupini smo se veliko vrteli okrog vzgoje otrok. V današnjem času materializma je otrokom skorajda vse prinešeno  na pladnju.Mi smo tisti,ki za otroke lovimo ribe. Mladina je kritična do nas,  za kar smo deloma sami krivi, saj smo ga včasih polomili v veri,da delamo za otroke najbljše. 

Vedno se je treba boriti do konca. Tudi v negativnih in žalostnih trenutkih je treba najti kaj pozitivnega. Na osnovi pozitivnih izkušenj gradimo prihodnost.

Prišli smo do ugotovitve,da je za nas pravi čas za upokojitev. Paziti moramo na sprejemanje in  določeno kritičnost do informacij.

Po večerji v soboto je sledilo Martinovanje. Za smeh sta poskrbela gsota  Valerija in Milan s skečom. Nato je prišel duhovnik,ki je krstil mošt v  vino.  Obiskale so nas vinska kraljica Klavdija in princesi Daniela in Irena. Potem ko so poizkusile mlado vino so ga ponudile vsem v dvorani. Zanimivo darilo prijateljev  za minuli 70.rojstni dan je prejel dolgoletni aktivni član društva Emmerich Dobaja. Darko in Tone sta zaigrala na harmoniki,da smo tudi zaplesali, prepevali in se družili dolgo v noč.

V nedeljo dopoldne smo  na plenarnem zasedanju povzeli delo vseh skupin z željo,da se prihodnje leto zopet srečamo. Po kosilu smo se  odpeljali svojim domovom naproti.

Učno delavnico je finančno podprl Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Dušan Čegovnik iz EssnaFotos aus 2011


Baasem 2010

Društvo "Slovenski zvon" iz Krefelda je organiziralo od 4. do 6. decembra dvodnevno srečanje slovenskih družin v Baasemu v Eiflu. Predsednica društva Rozina Lovrenčič je za predavatelja povabila socialno pedagoginjo Valerija Ilešič Toš in našega znanca Milana Černela, amaterskega režiserja KUD Vitomarci. Srečanja se je udeležilo 40 slovenskih rojakov i dežele Severno Porenje - Vestfalija. V soboto po večerji je bilo miklavževanje. Predsednica drušva je prijela zanimivo darilo prijateljev za minuli 60. rojstni dan. S svetilkama sta bila obdarjena gosta Valerija in Milan. Vsem navzočim so Miklavž in angela podarili jabolka. V nedeljo dopoldne so si nekateri ogledali razstavo jaslic v bližini. To je bilo naše prvo organizirano druženje  z zanimivo temo " dnevi duševne prenove ". Poslovili smo se z željo po ponovnem srečanju v jeseno 2011.

 

 

 


Download
Europatag 2009 in Düsseldorf
Europatag 2009 in Düsseldorf.rar
Komprimiertes Dateiarchiv 1.4 MB

Fotos aus 2008

Die Fotos aus 2008 zum Freedownload nur über den kostenlosen Link von Megaupload bereitgestellt:

http://www.megaupload.com/?d=EWJRMLPJ

Das passende Programm für die Packdatei könnt Ihr euch unten in einem Link kostenlos Downloaden!

Download
Fotos aus 2007
2007.rar
Komprimiertes Dateiarchiv 4.1 MB
Download
Fotos aus 2006
2006.rar
Komprimiertes Dateiarchiv 3.1 MB


Unter den Packprogrammen nimmt WinRAR mittlerweile eine Spitzenposition ein. Ausgereifte Funktionen, hohe Zuverlässigkeit sowie eine einfache Bedienbarkeit machen die Software zu einem echten Top-Download.

HIER KLICKEN